Lagumdžija za N1 o zastavama na Čovićevom reveru u Zagrebu

Vijesti 29. sep 202017:12 > 18:17
N1

Sastanak Plenković-Izetbegović-Čović, "Mini schengen", posjetu članova Predsjedništva Briselu, te situaciju na relaciji Azerbejdžan- Armenija, analizirao je u Danu uživo bivši ministar vanjskih poslova BiH i dugogodišnji lider SDP-a Zlatko Lagumdžija.

Govoreći o odlasku Čovića, Izetbegovića i Turković u Zagreb, kazao je da ministrica vanjskih poslova legitimira to kao državnu posjetu.

“A ona je stavljena na niži nivo, nego kad je dolazio Dodik. Kad je Dodik dolazio jasno je zašto nije bilo zastave BiH, nije mi jasno zašto Milanović i Plenković nisu stavili zastavu BiH”, rekao je. 

Zastava na reveru

Na reveru Čovića, prilikom posjete Zagrebu, vidljiva je zastava Republike Hrvatske kao i zastava Bosne i Hercegovine. 

“I čovjek je došao tamo. Da je to razgovor dvije države, da on tu dolazi ispred BiH da razgovara sa šefom jednog naroda… Na jednom takvom sastanku on je taj koji brani institucije BiH. Znajući Dragana on to nije imao slučajno na reveru. Ne slažem se sa njim politički u velikom broju slučajeva. Ali on je za njih mađioničar. To pokazuje jednu neozbiljnost, uopšte, nepostojanja bh. državne politike”, istaknuo je Lagumdžija. 

Ako odete na neki sastanak vi znate šta hoćete da postignete, naveo je dodajući da mu nije jasno šta je htio Izetbegović da postigne na ovom sastanku.

“Šta? Da li je na ovom sastanku bilo riječi o Trgovskoj gori, o Pelješkom mostu i slobodnom izlazu BiH na more, o uzurpiranoj imovini BiH u Hrvatskoj? Ako ste zbog toga išli, uredu. Ako ste išli da se ubijedi Dodik na pristanak NATO puta.. Ima puno stvari koje se mogu uraditi da se nešto riješi”, naveo je.

Dodao je da ne znam šta je predstavljala Bisera Turković na sastanku.

“Jasno je ko dan da je ovo bio sastanak dva i po čovjeka. Dva i po političara. Nije bilo ovdje tri kompletne političke ličnosti, odnosno državnika”, rekao je.

Pogledajte video gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad