Ubistvo policajaca: Trifković i Obradov pod istragom, ali na slobodi

Vijesti 03. okt 202009:44 > 09:50
N1

Srećko Trifković i Miloš Obradov, koji se dovode u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, prije dvije godine, nalaze se na slobodi, premda su predani u nadležnost Tužiteljstva Republike Srpske zbog drugog krivičnog djela, ubistva Damira Ostojića.

Kako nam je potvrđeno u ovom Tužiteljstvu, Trifković i Obradov se brane sa slobode, i nisu ispitani o okolnostima ubistva policajaca.

“Navedena lica u Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala nisu ispitana na okolnosti ubistva sarajevskih policajaca, jer u odnosu na to krivično djelo ne može biti zasnovana nadležnost ovog tužilaštva, već tužilaštva Kantona Sarajevo. Potrebno je da se za ove i druge informacije vezano za navedena lica obratite tužilaštvu Kantona Sarajevo. Republičko javno tužilaštvo postupa u drugom predmetu u kojem se navedena lica vode kao osumnjičeni i isti se brane sa slobode odnosno nije na snazi mjera pritvora po rješenju Okružnog suda Banja Luka”, rekla je za N1 Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva.

Iz Tužilaštva KS ranije su kazali za N1 da neprestano rade na ovom predmetu, ali da detalje ne mogu otkrivati zbog tajnosti istrage.

N1 doznaje da su Srećko Trifković, Miloš Obradov i još nekoliko osoba i dalje pod istragom ovog tužiteljstva zbog ubistva sarajevskih policajaca. Njih je ranije Kantonalni sud u Sarajevu pustio na slobodu jer više nije bilo osnova da budu u pritvoru.

26.oktobra navršit će se pune dvije godine od ubistva dvojice sarajevskih policajaca, a da još nisu otkriveni niti privedeni pred lice pravde izvršitelji ovog krivičnog djela.