Nenadić za N1: Zašto se radovi ne izvode noću

Vijesti 06. okt 202019:06 > 19:13
N1

Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo, za N1 je govorio o gužvama u saobraćaju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, zbog rekonstrukcije tramvajske pruge.

Upitan zašto se radovi ne izvode u noćnim satima, kao što je to radila prethodna Vlada, Nenadić je kazao da postoji dio radova koji se ne mogu izvoditi u noćnim satima.

“To su radovi koji proizvode veliku buku, tu su ograničenja da se radi do 10 sati uveče. Tako da se prva dva dana radilo non-stop. Nakon toga radovi su reorganizirani da se radi od 6 popodne do 6 ujutro”, pojasnio je.

Komentarišući kritike bivšeg ministra saobraćaja Adnana Štete da nije uvedeno dovoljno zamjenskih linija zbog obustave tramvajskog saobraćaja, Nenadić je kazao da je sada osiguran dovoljan broj zamjenskih linija.

“Mislim da je značajno reći da smo u to vrijeme imali ogromne probleme vezano za normalno funkcionisanje u GRAS-u. Sve su to razlozi zbog kojih smo imali i imamo poteškoća u realizaciji ovako kapitalnih projekata. Izjave ministra Štete vraćaju se njemu kao bumerang, jer sve ovo trebalo je da se radi ranije. Ovi su projekti bili planirani puno ranije”, kazao je premijer Nenadić.

Tvrdi da radovi pred lokalne izbore ne služe da skuplja predizborne bodove.

“Nije sigurno. O tome nisam nikada ni pomislio. Mi moramo da znamo da je ova Vlada došla na vlast 3.3., da smo se prvih par mjeseci borili sa pandemijom i da je vrijeme koje smo proveli na tenderima… Imamo međunarodne i izuzetno skupe tendere”, kazao je.

Nenadić kaže da ovu Vladu prati nekoliko teških okolnosti.

“Ova Vlada radi u nevjerovatnim uslovima i pandemije i migracija, u predizborno doba, u vrijeme kada je plan punjenja budžeta bio manji za oko 90 miliona. Smatram da su projekti koje smo pokrenuli ono što služi za opće dobro građana potpuno u relaciji sa onim što smo obećali i najavili, a to je jedan bolji život, bolji standard građanima Kantona Sarajevo”, istakao je gost Dana uživo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad