Borenović: Očekivana reakcija Dodika na odluku CIK-a

Vijesti 07. okt 202017:31 > 17:37
N1

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentarisao je današnju izjavu predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je komentarisao odluku Centralne izborne komisije BiH da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske.

„Konačno je jedna institucija počela da radi zakonito, odlučno i nepristrasno, što očigledno unosi ogroman strah kod onih koji godinama kradu, varaju, šire mržnju i podjele, prijete i ucjenjeuju tokom izbornog procesa. U tom smislu, reakcija Dodika na jednoglasnu odluku CIK-a BiH da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima je sasvim očekivana“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

VEZANE VIJESTI

Komentarišući Dodikovu izjavu da se radi o izbornom inženjeringu iza kojeg stoji opozicija iz Republike Srpske i Bakir Izetbegović i zbog čega će, navodno, Dodik da predloži koalicionim partnerima da ne učestvuju na izborima, Borenović kaže da je licemjerna i smiješna.

„Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi“, kaže Borenović i dodaje:

„U tom slučaju neka se prvo povuče iz institucija BiH koje je razdijelio sa svojim koalicionim partnerom Izetbegovićem. Kako mu Izetbegović nije smetao kada mu je isporučio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH? Kako mu nije smetao kada su zajedno pravili Savjet ministara? Ili kada je, usvajajući MAP, zajedno sa SDA trasirao put BiH u NATO? Nije mu smetao ni kada su njegovi poslanici glasali za najekstremnije Bakirove kadrove za ministre u Savjetu ministara. U strahu su, očigledno, velike oči i na prizeman način pokušava da skrene pažnju sa činjenice da izgleda prolazi vrijeme kabadahijskih kampanja u kakvima se jedino i snalazi“, zaključuje Borenović.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija je u okviru svojih nadležnosti, a koje se tiču praćenja objava na društvenim mrežama i YouTube kanalima, pokrenula postupak o utvrđivanju odgovornosti stranke Ujedinjena Srpska – zbog sumnje da je prekršila Izborni zakon BiH, potvrđeno je danas na sjednici CIK-a.  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad