Počelo grijanje stanova u Kantonu Sarajevo

Vijesti 09. okt 202008:08 > 08:13
N1

Građani Sarajeva od jutros imaju tople radijatore u svojim domovima. Iz KJKP Toplane saopćeno je kako su jutros počeli sa zagrijavanjem objekata zbog niskih temperatura.

“S obzirom da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12ºC, te da se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o. su danas počele sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu. S obzirom na odredbe iz Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha”, kazali su iz KJKP Toplane.

Podsjećaju da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravnika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim.

Sezona grijanja u KS službeno počinje 15. oktobra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad