Adis Arapović: Mehmedović je izrekao veliku neistinu

Vijesti 11. okt 202019:36 > 19:43
N1

Adis Arapović, zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH, oglasio se povodom izjave poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i funkcioner Stranke demokratske akcije Šemsudina Mehmedovića koji kaže da „koalicija HDZ-SBB u Vladi FBiH nosi ključi dio odgovornosti“.

Prema SBB-u, navedna izjava zaslužuje adekvatnu javnu reakciju.

“To je već viđeni perfidni pokušaj podmetanja kukavičijeg jajeta od strane SDA. Nikada SBB nije ni pregovarao ni formirao ni potpisivao koalicije sa HDZ. To je uvijek i to punih 30 godina radila i danas radi SDA.

VEZANE VIJESTI

 Uvaženi zastupnik Mehmedović izgleda ne zna ono što svi znaju – da je premijer, pola Federalne Vlade i polovina direktora u javnom sektoru od 2015. do danas, na gotovo svakom nivou vlasti na teritoriji Federacije BiH iz redova SDA. Najveća, a često i isključiva odgovornost za lošu ekonomsku i socijalnu politiku, koruptivne afere, eksploziju migrantske krize, korona skandale i još brojne negativnosti uperena, opravdano, na SDA. Nikakve predizborne dimne bombe ne mogu sakriti činjenice da je loša i zakašnjela reakcija federalne vlasti na ekonomski sunovrat u tekućoj godini, strašne korupcijske afere u kritičnom periodu borbe s pandemijom, opstrukcija borbe s migrantskom krizom, te potpuna blokada formiranja nove Federalne vlade uvijek posljedica (ne)dogovorenih tenzija između SDA i HDZ ili frakcijskih borbi unutar SDA. Čim SDA osigura novi sastav Vlade, SBB će vrlo rado napustiti sadašnju talačku poziciju i vrlo rado ustupiti mjesto koalicijskim partnerima SDA, ko god da su. Do tada, gospodo iz SDA preuzmite odgovornost za vođenje Federalne vlade kako to, uglavnom loše, činite decenijama”, poručio je Arapović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad