Izetbegović o Čampari: Mali problem za SDA

Vijesti 12. okt 202017:14 > 17:21
Fena

Lider SDA Bakir Izetbegović komentarisao je isključenje iz stranke Aljoše Čampare te rekao kako "nakon završene sjednice Kolegija stranke, nisu razgovarali o njegovom odlasku".

Da je to prvi put u životu, bio bih jako razočaran. Poslije silnih odlazaka koje posmatram 30 godina, nisam razočaran. Ljudi kada lične ambicije ne zadovolje i kad osjete da nemaju dovoljno prostora u stranci, optuže stranku. Imali smo prije par godina opasniji raskol, gdje nas je pola kluba poslanika napustilo u državnom parlamentu, tako da je ovo mali problem za SDA. Idemo dalje“, kazao je.

Podsjetimo, kantonalni zastupnik u Sarajevu Aljoša Čampara isključen je u petak iz stranke jer je jedan od potpisnika za smjenu Vlade KS, čime je prekršio odredbe statuta, kako je kazao predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo Jasmin Terović.

Čuo sam da sam isključen. U SDA ima kvalitetnih pojedinaca, doduše – sve manje. I siguran sam da će i oni vremenom napuštati tu stranku. Sve je evidentnije da se unutar nje same, teško šta može mijenjati nabolje, rekao je Čampara za N1 nakon isključenja iz članstva SDA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad