Stevandić: To rade SDS, PDP, DF i Bakir Izetbegović sa svojom SDA

Vijesti 13. okt 202013:02 > 13:06
N1

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da su "Bošnjacima, Hrvatima i Jevrejima koji su na listi Ujedinjene Srpske odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH o zabrani učešća na izborima uskraćena ljudska, politička i građanska prava, kao što je urađeno sa još 1.000 kandidata ove političke partije".

“Oni smatraju da je diskriminatorska i nepravna odluka CIK-a BiH kojom se uskraćuju osnova građanska i politička prava. Našim ljudima je ovom odlukom onemogućeno da budu birani, što nije u skladu sa svjetskim i evropskim konvencijama o ljudskim pravima”, rekao je Stevandić.

On je ponovio da je jasno da je riječ o najvećem kršenju ljudskih i građanskih prava koje je ikada bilo u Evropi.

Stevandić je istakao da je i više od milion glasača dikriminisano, jer im je onemogućeno da biraju kandidate Ujedinjene Srpske.

“Riječ je o najvećem podmetanju i političkom diktatu, ali i o neviđenom pristisku na Sud BiH jer se želi da sudi po dikatatu CIK-a. To rade SDS, PDP, DF i Bakir Izetbegović sa svojom SDA”, rekao je Stevandić.

On je rekao da, ukoliko se uskraćuju osnovna prava da se kandiduju članovi Ujedinjene Srpske i budu birani, to znači da se direktno upućuje poziv da se ne može živjeti u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad