Živko Budimir pravosnažno oslobođen svih optužbi

Vijesti 14. okt 202010:31 > 10:36
Facebook

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru i pravosnažno ga oslobodio svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Kantonalni sud odbio je kao neosnovanu žalbu kantonalnog tužioca i potvrdio raniju presudu Opštinskog suda u Sarajevu, saznaje Srna.

Prvostepenom presudom Opštinskog suda u Sarajevu, bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

VEZANE VIJESTI

Opštinski sud je u julu prošle godine prvostepenom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zloupotrijebio položaj predsjednika FBiH.

On je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protivzakonito posredovao u zapošljavanju.

Tada postupajući sudija Merima Bilić Kurtović rekla je da su u toku postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i personalnih koji bi optuženog doveli u vezu sa krivičnim djelom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad