SNSD najavljuje osvajanje 70 % lokalnih zajednica, opozicija brani preostalo

Vijesti 16. okt 202019:06 > 19:23
N1

Mirnije nego inače, bez teških riječi i velikih obećanja obilježen je prvi dan kampanje u Republici Srpskoj. Slogani i kandidati istaknuti su na bilbordima i društvenim mrežama. Najveća poprišta izborne borbe biće Banjaluka, Istočno Sarajevo, Teslić, Prijedor, Modriča, Brod.

Prvi plakat u kampanji Okupljanje za Banjaluku zalijepio je Igor Radojičić. Tik nakon što je izašao iz izolacije.

“Ovih 10 partija je okupljeno oko realnih i ambicioznih planova grada u kojem će ljudi željeti živjeti, u kojem će se broj zaposlenih povećati za 8.000, a u prethodne četiri godine povećan je za 8.000”, tvrdi kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke.

Njegov protivkandidat Draško Stanivuković, sloganom poručuje “Više nas je”.

“Banjaluka je u poslije četiri godine samo promijenila frizuru, pa je postala samo grad sa šiškama, nekim kružnim tokovima, fontanama, klupicama”, tvrdi Stanivuković.

Nisu izostali ni kolači, šampanjac… Brendirane maske, a na ulicama su automobili sa stranačkim obilježjima. Opozicioni SDS u kampanji ističe borbu za jednakopravnost i pravnu državu, po mjeri svih.

“Treba da gradimo svako naše mjesto, svaki grad, cijelu Republiku, po mjeri svih nas, ravnopravnih, nepodijeljenih”, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS.

NDP Dragana Čavića za glasove se bori pod sloganom “Dosta je priče, idemo raditi”. Prvi put su na testu građana, nakon što su promijenili dres.

“Vjerujemo da svi zajedno, okupljeni na ovoj strani možemo da obezbijedimo pobjedu gradonačelniku Igoru Radojičiću”, ističe Čavića.

“Udarnički” sa bilborda poručuju Đokićevi socijalisti. Selakovi mu odgovaraju da su “Budućnost Srpske.” DNS iz stranačkog utvrđenja -Prijedora počeo je kampanju uz slogan “Za ljude i život Srpske”. A “Ozbiljni ljudi” iz Ujedinjene Srpske, nakon što su za dlaku izbjegli diskvalifikaciju, objavili su još jedan spot.

Oni koji su obilježili izbore 2018. godine, sada su na listama. Cilj je Pravda:

“Prvi dan predizborne kampanju za nas nije nikakav spektakularan dan, jer smo mi na Trgu, na ulici više od 900 dana… Predizborna kampanja je prilika nama da se pojavimo na Trgu Krajine, da ovdje bude Davidov logo, da to nikome ne smeta, da nas niko sa tog Trga ne tjera”, poručuje Ozren Perduv, Pokret Pravda.

Dok SNSD najavljuje osvajanje 70 % lokalnih zajednica, opozicija brani preostale gradove i opštine, među njima Bijeljina, Teslić. PDP i SDS optimistični su i u Istočnom Sarajevu, Brodu, Modriči, Tesliću, Gacku, Ugljeviku, Loparama, Bileći…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad