Fuad Kasumović uputio apel građanima da ne idu na političke skupove

Vijesti 19. okt 202013:11 > 13:33
SNapshot / 072.info

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović obratio se danas javnosti sa apelom da politički subjekti i stranke ne organizuju predizborne skupove kako bi se zaustavilo širenje novog korona virusa.

Ja kao nezavisni kandidat za gradonačelnika donio sam odluku da neću održavati predizborne skupove u ovoj izbornoj kampanji i pozivam i ostale političke subjekte i partije da postupe na isti način, kako bismo zajedno pokušali spriječiti širenje zaraze korona virusom te tako pomogli našem zdravstvenom sistemu, jer život i zdravlje naših građana bi nam svima trebao biti cilj“, istakao je Kasumović. 

Gradonačelnik Zenice je pozvao sve građane da ne posjećuju predizborne skupove, te je pozvao Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona da pooštri epidemiološke mjere.

Pozivam Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK, koji je nažalost stranački krizni štab sastavljen od stranaka A-SDA i SDA, ako smiju od svojih šefova, da zbog vidno pogoršane situacije uvedu strožije mjere na otvorenom i zatvorenom“, poručio je.

Naveo je kako je potrebno pojačati inspekcijski nadzor te da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK budu potpora inspekcijskim kontrolama.

Predizborni skupovi nemaju nikakvu svrhu. Građani neke znaju 30 godina sa obećanjima, neke kraće, a ako je pamet kratka sjetimo se posljednje četiri godine kako je bilo. Vidjeli smo da je šest ljudi iz Orahovice zaraženo, nakon skupa jednog od članova Kriznog štaba“, kazao je.

Naglasio je i kako Kantonalna bolnica neće moći izdržati dalje širenje korona virusa.

“Jedini način da spasimo građane jeste da ne širimo virus. Covid centar ne može da primi više nikoga. Ne idite ni na bilo čije predizborne skupove. Nemoguće je nekoga ubijediti za tih pola sata, sat vremena koliko traju skupovi. Kako god se moja odluka odrazi, ja ću biti sretan da ne donesem koronu građanima i porodici“, rekao je Kasumović.

“Ostanite kući, čuvajte sebe i svoje porodice i svoje i njihovo zdravlje”, istakao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad