"Batko lično pomogao drugu kod operacije bubrega, ima i onih kojima se ne sviđa"

Vijesti 20. okt 202017:20 > 18:58
N1

Poznati TV voditelj i humanitarni radnik Almir Čehajić Batko priveden je danas pod sumnjom u pranje novca i zloupotrebu položaja. Pripadnici SIPA-e pretresli su više lokacija u Sarajevu, među kojima i prostorije nevladine organizacije Otvorena mreža, čiji je osnovač Čehajić. On se nalazi u prostorijama SIPA-e, gdje će biti ispitan, a sutra će biti predan u nadležnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Almira Čehajića Batka policija je izvela iz prostorija Radija Otvorena mreža nešto iza 14 sati. Nije imao lisice na rukama. Proveden je u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, gdje će biti ispitan. Čehajiću se na teret stavlja nekoliko kaznenih djela – zloupotreba položaja i pranje novca. Pretresene su prostorije Otvorene mreže, ali i još tri lokacije u Sarajevu, u okviru akcije Network.

“Do ovog trenutka jedno lice je lišeno slobode zbog osnovane sumnje da je počinilo krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, i pranje novca. Krivična djela su propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH”, kaže Luka Miladinović, SIPA.

Almir Čehajić je poznati tv voditelj i humanitrani djelatnik, te je kroz niz humanitarnih akcija skupljao novac za liječenje najtežih oblika bolesti djece i odraslih. Njegov advokat Omar Mehmedbašić ističe da je Batko mnogima pomogao, te da je Tužiteljstvo postupilo temeljem više prijava.

Mehmedbašić: Batko je mnogim ljudima pomogao, ali ja neću da ulazim u prijave ljudi, jer nisam upoznat sa materijom.

N1: Dakle, riječ o više prijava?

Mehmedbašić: Jeste. Ali, nemojte zaboraviti, koliko je ljudi on pomogao. Lično mom drugu je on pomogao kod operacije bubrega, koji ga hvali na sva usta. To je jako dubok pojam, kome se šta sviđa.

Oglasio se i Radio Otvorena Otvorena mreža, uz poruku Almira Čehajića ”da će sve biti pozitivno”.

Čehajić će biti zadržan u SIPA-i do sutra, kada će biti predan u nadležnost Tužiteljstva Kantona Sarajevo. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad