Mektić: Dodik je gospodar života i smrti u RS-u

Vijesti 21. okt 202020:27 > 21:10
N1

Dragan Mektić, državni parlamentarac i bivši ministar sigurnosti BiH, gostujući u Pressingu na N1, je kazao da kriminalne biznis lobije u BiH čine tajkunske firme koje su bliske Miloradu Dodiku.

VEZANE VIJESTI

“Ne znam da ima i jedna firma koja nije bliska Dodiku, barem da je ozbiljna i da može odraditi sofisticirani posao”, rekao je.

Je li to razlog zašto do danas nisu otkriveni nagolodavci ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića?

“Nije to samo Slaviša Krunić. Sve i jedno ubistvo po nepoznatom izvršiocu. Radi se o licima koji su bili poznati u javnom životu – nije otkriveno. Zbog toga što ta ubistva imaju neku vrstu političkog potpisa. Što su visoko pozicionirani ljudi, iz vlasti prije svega imali umiješanje prste. Tvrdim za slučaj Krunića. Bio sam prijatelj s njim. On je ušao u ozbiljne biznise. On je meni pričao o ozbiljnim prijetnjama i pritiscima. On je na kraju kupio blindirano vozilo da bi se pokušao zaštititi”, kazao je Mektić.

Ko je preuzeo poslovnu imperiju Krunića, nakon što je ubijen?

“Mislim da još niko nije, a ozbiljno se priča i pogovara da to preuzimaju neke osobe iz neposrednog Dodikovog okruženja. Jedna firma Niskogradnja je funkcionisala jako dobro, da je vlasnik bio primoran da se riješi i da je to otišlo u Dodikovo okruženje”, istaknuo je Mektić i dodao da je “Dodik gospodar života i smrti u RS-u”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad