Dragan Mektić: Kad je bilo zadnje hapšenje u Republici Srpskoj

Vijesti 21. okt. 202021:31 > 21:34
Podijeli:
Izvor: N1

Dragan Mektić, poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine kazao je tokom gostovanja u Pressingu da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i SIPA smiju hapsiti u bh. entitetu Republika Srpska, ali to ne žele jer su, kako je naveo, pod uticajem SNSD-a i HDZ-a.

Kao najbolji primjer ove “prakse” naveo je slučajeve “Respiratori” i “Pokretan bolnica” koji su bili skoro identični, ali je državno tužilaštvo samo otvorili istragu u slučaju nabavke respiratora u Federaciji BiH.

VEZANE VIJESTI

”Imali smo čistu situaciju da se radi skoro o identičnim slučajevima gdje Vlada Republike Srpske je nabavila te respiratore i da kad je to praktično otkriveno i raskrinkano, vidjeli ste kako se završilo. U istom slučaju respiratora u Federaciji, Tužilaštvo uzme i radi taj predmet, a u Republici Srpskoj neće. Neće da rade zato što je Tužilaštvo  pod potpunim političkim uticajem SNSD-a i HDZ-a”, rekao je Mektić.

Na pitanje voditelja Pressinga da li SIPA smije hapsiti u RS-u, Mektić je odgovorio protupitanjem: “Kad je bilo zadnje hapšenje u Republici Srpskoj”.

“To najbolje govore njihovi rezultati u Republici Srpskoj. Kad je bilo zadnje hapšenje u Republici Srpskoj kad je u pitanju korupcija i organizovani kriminal? Oni mogu i smiju, ali to se ne događa. Tu se radi o jednoj strahovitoj spregi i agencija i Tužilaštva BiH”, dodao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad