Višković: Gospodo, nemojmo da guramo glavu u pijesak

Vijesti 28. okt 202015:55 > 16:11
RTRS

Premijer Republike Srpske Radovna Višković pozvao je sve lokalne zajednice da sarađuju s Republičkim štabom kako bi što bolje kontrolisali situaciju i one koji ne poštuju epidemiološke mjere i naredbe.

Govoreći o okupljanjima u klubovima, podsjetio je kako oni od mjeseca marta nemaju dozvolu za rad.

“Gospodo, nemojmo da guramo glavu u pijesak da ne znamo da se u lokalnim zajednicama u neposrednoj blizini održavaju okupljanja i druženja u klubovima. U ovome moramo biti svi skupa, ne može samo Republički štab kontorlisati šta se dešava širom RS. Moramo imati koordinaciju sa svim opštinskim/gradskim štabovima, oni mogu donijeti i rigoroznije mjere ukoliko ocijene da to epidemiološka situacija zahtjeva”, rekao je Višković.

Istakao je kako ne žele ništa zatvarati, ali da će se, ukoliko epidemiološka situacija izmakne kontroli, neke stvari zatvoriti same od sebe.

“Ako bude veliki broj zaraženih postavlja se pitanje ko će doći u na radno mjesto, ko će učiti djecu u školi itd. O tim stvarima moramo razmišljati, a ne o nekakvim nebitnim komentarima. Kako je rekao predsjednik Dodik, oni koji su najgrlatiji onemogućili su RS-u da nabavi mobilnu bolnicu, a sada svi vidimo da nam je bila potrebna. Oni pričaju, a na nama je odgovornost i mi ćemo odgovorno raditi do kraja”, poručio je Višković.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je građanima ovog bh. entiteta da ne moraju strahovati jer “finansijski imaju dovoljno da izdrže izazove do kraja ove godine, a da pripremaju i paket za narednu godinu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad