Krivić: Studenti su davno trebali izaći na ulice

Vijesti 04. nov 202015:12 > 16:14
N1

Ministar obrazovanja Kantona sarajevo Anis Krivić kazao je kako se "slaže sa studentima" fakulteta medicinske grupacije UNSA-e koji su danas organizovali proteste, između ostalog i ispred zgrade Vlade KS.

“Prema mom mišljenju, najveći problem je neizvođenje nastave na UNSA. Danas jeste održan sastanak s dekanima fakulteta medicinske grupacije i predstavnicima udruženja studenata. Nikakav dogovor nije postignut. Smatram da su studenti davno već trebali izaći na ulice. Možda možemo govoriti ‘pandemija je, nije vrijeme’. Jeste vrijeme i u potpunosti se slažem sa studentima”, rekao je Krivić.

Podsjetimo, danas su protestovali studenti Medicinskog fakulteta UNSA-e. Protestnu šetnju su započeli ispred zgrade fakulteta, potom su otišli ispred Vlade KS, a završili su ispred Rektorata UNSA-e. Sutra proteste organizuju studenti Fakulteta zdravstvenih studija, a u petak će protestovati studenti Farmaceutskog fakulteta.

Kao probleme naveli su neodržavanje praktične nastave na KCUS-u za sve studente medicinske grupacije, neodržavanje nastave za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koji su odgovorni profesori sa Medicinskog fakulteta, te traže finansiranje školarina najboljih studenata od Vlade KS i smanjenje troškova školarine za akademsku 2020/2021 godinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad