Majka zaražena korona virusom u bijeljinskoj bolnici rodila zdravu bebu

Vijesti 06. nov 202012:13 > 12:16
N1

U COVID bolnici u Bijeljini, u operacionoj sali ove institucije, rođena je zdrava beba čija je majka zaražena koronavirusom - saopšteno je.

“Majka, koja je na prijemu bila pozitivna na korona virus, zahvaljujući stručnom ginekološko–akušerskom timu bijeljinske bolnice donijela je na svijet zdravu bebu. Majka i beba su nakon kraćeg boravka u bolnici puštene kući”, saopšteno je iz PR službe bijeljinske bolnice.

“Uprkos vanrednim uslovima u kojima rade već osam mjeseci, neizvjesnosti epidemiološke situacije i rizika kojim su svakodnevno izloženi u toku svog rada, moral zdravstvenih radnika i dalje je na zavidnom nivou. Naš je moto – Budimo jedinstveni u borbi protiv pandemije koronavirusom”, poručuju.

U COVID bolnici u Bijeljini na liječenju je 91 bolesnik.

“Dvije trećine bolesnika ima tešku kliničku sliku. Osmoro je na respiratoru, od kojih je dvoje intubirano i oni su životno ugroženi. Na kiseoničkoj terapiji je 46 oboljelih. Svakodnevno se povećava broj prijema sa zapuštenom kliničkom slikom, zbog čega prognoza bolesti postaje neizvjesna i loša, a samim tim i krajnji ishod. U situaciji kada se epidemiološka situacija pogoršava, pozivamo građane da se na vrijeme javljaju ljekaru i da ne odlažu bolničko liječenje, jer je pravovremeno uključivanje terapije spašava život”, saopšteno je.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 145 osoba pozitivnih na koronavirus.

Epidemiloška situacija postaje prijeteća i zato apelujemo, tražimo i molimo da svi djelujemo preventivno i spriječimo dalje širenje virusa tako što ćemo se dosijedno pridržavati propisanih mjera zaštite/ nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, održavanje higijene ruku – apeluju iz ove institucije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad