I američki mediji izvjestili o proslavi Bidenove pobjede u Sarajevu (VIDEO)

Vijesti 09. nov 202009:05 > 09:16
N1

Na ulicama Sarajeva sinoć su građani u kolonama automobila, uz zastave Sjeidnjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, proslavili pobjedu demokratskog kandidata Joe Bidena u utrci za novog predsjednika SAD.

O ovoj proslavi izvjestili su i strani mediji. Američki portal The Hill je na svom Twitter profilu, koji prati preko četiri miliona korisnika ove društvene mreže, objavio video iz glavnog grada Bosne i Hercegovine navodeći da su se američke zastave vijorile u Bosni i Hercegovini u proslavi pobjede Joe Bidena.

Također, sinoć je sarajevska Vijećnica bila obojena bojama zastave Sjedinjenih Američkih Država u čast novoizabranog predsjednika te zemlje Joea Bidena.

Kako su naveli iz Gradske uprave Grada Sarajeva, “Vijećnica je svijetlila u čast istinskog i dokazanog prijatelja naše zemlje, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joea Bidena”. 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je čestitke i prvoj ženi potpredsjednici u američkoj historiji Kamali Harris, ali i Bosancu u Bidenovom pobjedničkom timu Elviru Klempiću.