Automobil predsjedavajućeg Skupštine TK meta napada vandala

Vijesti 11. nov 202010:50 > 10:54
Vlada TK

Premijer i Vlada Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuju sinoćnji vandalski čin ispisivanja znaka „4 S" i pogrdnog naziva „četnik" na vozilu predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića, saopšteno je iz Vlade TK.

Navedeno je kako ovakvim djelima, koji za cilj imaju provokaciju, nema mjesta u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, sredini koja je i u najtežim ratnim okolnostima njegovala toleranciju i različitost mišljenja.

“Nedopustivo je da se bilo ko, samo zato što ima drugačije stavove, stigmatizira i vrijeđa. Posebno je to nedopustivo, imajući u vidu ogroman doprinos kojeg je predsjedavajući Vujović dao na sportskom planu, ali i toleranciju koju je njegovao kasnije u političkom životu obnašajući dužnosti u Gradskom vijeću Tuzle”, poručeno je.

Vlada Tuzlanskog kantona zahtijeva od policijskih, istražnih i pravosudnih organa da u najkraćem roku pronađu i kazne počinioce ovog gnusnog čina, te time pokažu da su Tuzla i Tuzlanski kanton drugačiji od drugih sredina i da prema ovakvim aktivnostima, koje šire vjersku, rasnu, spolnu ili bilo kakvu drugu netrpeljivost, imamo nultu toleranciju, saopšteno je iz Vlade TK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Vlada TK