Hljeba i igara uprkos koroni: Održan masovni skup u Banovićima

Vijesti 11. nov 202015:21 > 15:44
N1

Dok su bolnice odavno prekoračile ljudske i svake druge kapacitete, a brojke umrlih i zaraženih sve su veće, političke stranke ne pokazuju empatiju. Pojedine stranke organizirale su neodgovorne skupove, na kojima se okupio veliki broj ljudi bez poštivanja epidemioloških mjera.

Jedan od takvih skupova održan je sinoć u Banovićima. Ovo nije prvi masovni predizborni skup na području Tuzlanskog kantona u vrijeme pandemije, a na kojem se krše mjere i naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. N1 je uputila upit Ministarstvu unutrašnjih poslova TK upitavši da li su policijski službenici sinoć izlazili na teren i poduzeli neke mjere.

“Obavještavamo Vas da Uprava policije MUP-a TK u okviru svoje nadležnosti evidentira sve napravilnosti koje se tiču kršenja epidemioloških mjera, te o navedenom redovno obaviještava Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove”, navodi se u odgovoru MUP-a TK.

Slični skupovi održani su i na području Zeničko-dobojskog kantona. Tim povodom oglasio se Goran Čerkez iz Federalnog kriznog štaba.

“Dok Sarajevo spava i poštuje mjere koje stupaju na snagu, u drugim kantonima imamo masovno kršenje mjera. Svi oni pojedinci, kandidati bez obzira iz koje stranke dolazili, kojima je važniji njihov lični interes, karijera od života ljudi, ne zaslužuju da dobiju povjerenje građana. Svi oni koji sklapaju oči i ne reagiraju nisu ništa različiti od ovih. Sram vas i stid bilo, sram vas bilo zbog svih onih kojima ćete ugroziti zdravlje ili život. Sram vas bilo zbog svih onih medicinskih radnika koji neprekidno rade osam mjeseci. Bolje bi i časnije bilo da ste kupili testove, zaštitnu opremu, respiratore, umjesto ovih parada kiča”, naveo je Čerkez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad