Brnabić: Videćete kako izgleda kada Srbija i Srpska rade zajedno

Vijesti 13. nov 202015:58 > 16:02
N1

Ana Brnabić, premijerka Srbije, u Banjaluci je izjavila da će 2021. godina u kojoj će se u punom intenzitetu vidjeti kako izgleda saradnja Srbije i Republike Srpske.

“Tri podatka bih iznela, kakva je saradnja između RS i Srbije u posljednjih šest godina. Pod 1 ovo je moja 11 posjeta RS od kada sam predsednica Vlade. Ovo je prva posjeta od kako sam dobila drugi mandat, Mi smo do sada imali 10 zajedničkih sednica Vlada, čim prođe vanredna situacija – organizovat ćemo 11. RS će biti domaćin, da nastavimo da razgovaramo o implementacijiji tekućih i novih projekata”, kazala je Brnabić.

Ona je istakla da je Srbija od 2014. u različite projekte u RS uložila i donirala 59 miliona eura.

“Najveći dio toga je u RS, jedan dio za projekte u FBiH, ali u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom. Ponosna sam što smo uradili od 2017. i što sam nastavila politiku Srbije prema RS koju je ustanovio predsednik Vučić. Ja sam se trudila da vodim politiku kontinuiteta i videla sam koliko je to važno za Srbe u Srbiji i Srbe u RS”, kazala je.

“Mi ćemo 2021. u punom intenzitetu videti kako izgleda kada Srbija i Srpska rade zajedno. Imat ćemo dva ogromna projekta, strateški važna. Mi smo spremni da krenemo. Kada date znak da krenemo u pripremne radove – mi smo spremni, a to će biti krajem decembra ili početkom 2021”, istakla je Brnabić.

Pomenula je i drugi veliki projekat, aerodrom Trebinje.

“Budžetirali smo 30 miliona eura, to su sredsva za eksproprijaciju i pripremne radove. 2022. godine da imamo letove. Naredna godina je kruna saradnje od 2014. do danas”, rekla je Brnabić.

Vlada Srbije će biti posvećena saradnji i vezama sa RS, zaključila je premijerka Srbije. O detaljima posjete čitajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad