Platforma za progres: Revolucija je počela

Vijesti 13. nov 202021:01 > 21:06
Platforma za progres

Danas je na neobičan način završena izborna kampanja Platforme za progres. Prva grupa aktivista Platforme nalazila se kod Sebilja. Predsjednik Mirsad Hadžikadić je šetnjom od Sebilja do Bristola, zaustavljajući se i pružajući podršku kandidatima i članovima, poručio građanima Bosne i Hercegovine da je dosta bilo šutnje i da je revolucija počela, saopšteno je iz Platforme za progres.

Kod Katedrale, Vječne vatre, u Parkuši, ispred Historijskog muzeja i kod hotela Bristol građani Sarajeva su mogli vidjeti poruke koje pozivaju sve da izađu na glasanje i da svojim glasom doprinesu promjenama koje su neophodne svakoj lokalnoj zajednici.

“Izađi na glasanje, ne iz Bosne i Hercegovine”, “Tvoj glas je presudan”, “Glasaj za budućnost, ne za 50 maraka”, “Revolucija počinje u nama” – samo su neke od poruka koje su danas poslane sa sarajevskih ulica.

Kandidati za načelnike sarajevskih općina Nejira Sarajlić (Stari Grad Sarajevo), Edin Bunda (Ilidža), Sanel Šarić (Novo Sarajevo) poslali su poruku građanima svojih općina da je vrijeme za korjenite promjene i maksimalnu transparentnost svih odluka. Vrijeme je za nove ljude i pristupe, istakli su.

Platforma za progres

Kandidat za gradonačelnika Bihaća Mirsad Kečanović je iz ovog grada poslao poruku kako će Bihać u nedjelju postati progresivan i to će biti početak novog i drugačijeg Bihaća!

“Platforma je jedina opcija koja donosi budućnost kako lokalne zajednice, tako i države. Spremni smo da donesemo promjene. Ljudi vjeruju u ideju, u naš kvalitet, u našu sposobnost i siguran sam da će naši kandidati ostvariti veliki uspjeh”, kazao je predsjednik Platforme Mirsad Hadžikadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Platforma za progres