Iz Verlaba odgovorili FUCZ-u: Gospodo, mi smo radili i radit ćemo profesionalno

Vijesti 13. nov 202022:50 > 22:58
Fena

"Zaista nam nije jasno na osnovu čega je neko došao do zaključka da Verlab može na bilo kakav način blokirati upotrebu 100 respiratora iz Kine!?", ovom rečenicom reagovali su iz Verlaba nakon što su iz Federalne uprave civilne zaštite naveli kako smatraju da upravo Verlab blokira upotrebu 100 respiratora iz Kine.

“Verlab još uvijek nije ni pogledao ove respiratore. Mi smo na vrijeme obavijestili Federalnu upravu civilne zaštite da ćemo iduće sedmice biti u mogućnosti izvršiti zakonsku verifikaciju svih respiratora koji se u međuvremenu instaliraju, a sve u skladu sa potpisanim ugovorom. S druge strane, jedino saopštenje Verlaba je ovo od sinoć na našoj Facebook stranici. U istom apsolutno nema bilo kakvih netačnih informacija”, istakli su iz Verlaba.

VEZANE VIJESTI

Poštovani,

Dužni smo reagovati na ovakve natpise.
Zaista nam nije jasno na osnovu čega je neko došao do zaključka da…

Posted by Verlab on Friday, November 13, 2020

“Zaista smo iznenađeni da pojedine strane ne prepoznaju profesionalnost Verlaba. Zaista smo iznenađeni da niko nije čestitao uposlenicima Verlaba što su prilikom prošle instalacije otkrili da respiratori nisu bili podešeni i instalirani kako treba (iz izjava vidimo da oni koji su vršili instalaciju nisu imali dovoljna znanja o tome). Zaista smo iznenađeni da niko nije prepoznao kakve smo potencijalne posljedice spriječili za sve pacijente. NE, takve vrijednosti se u ovoj državi ne cijene. Međutim gospodo, mi smo radili i radit ćemo isključivo profesionalno i objektivno, bez obzira o kome i o čemu se radi!”, kazali su.

Naglasili su da ukoliko se “u budućnosti nastave slični pokušaji lažnog optuživanja Verlaba, bit će primorani da sve učesnike ovih procesa tuže za narušavanje ugleda i štetu koju im nanose”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad