Od nedjelje obavezno posjedovanje zimske opreme

Vijesti 14. nov 202010:10 > 10:12
Pixabay (ilustracija)

Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u subotu ujutru upozoravaju vozače da je od nedjelje, 15. novembra, obavezno posjedovanje zimske opreme, prenosi Anadolija.

U jutarnjim satima magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na magistralnom putu Nević Polje – Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, tokom dana saobraća se na ulazu u Vogošću iz smjera Vogošćanske petlje, kao i na putevima: Jajce – Crna Rijeka (most preko jezera Bočac) Široki Brijeg – Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Stupari – Živinice, Pelagićevo – Srebrenik – Šićki Brod i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od sedam do 19 sati, zaključuju iz BIHAMK-a.