Cenić: Pokazali smo raskoš svog primitivizma i neznanja, zato me strah izbora

Vijesti 14. nov 202010:47 > 10:47
N1

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić je jutros za N1 prokomentarisala posljednje političko-ekonomske teme i aktuelnosti u

Da li je na pomolu stvaranje “nove male Jugoslavije”?

“Ne vidim stvaranje neke male Jugoslavije, nama je potrebna saradnja. O tome govorimo decenijama, bile su brojne inicijative i projekti. Mogu pričati o istorijatu toga, nama je to potrebno”, kazala je.

Ističe da BiH rijetko gleda šta je najbolje za nju, već:

“BiH uvijek gleda čas u Beograd, čas u Zagreb, čak u Ankaru, umjesto da gleda vlastite interese a sa svima sarađuje i pokuša ostvariti prijateljske i ekonomske veze”.

“Nijedna promjena u BiH nije došla od domaćih snaga, te se nadam skorijoj vladavini prava jer bez toga ne može ništa biti”.

Cenić poručuje da je poruka ovih vlasti da će se zaduživati do kada mogu.

“Poruka ovih vlasti je da će se zaduživati dokle mogu, a ko će vraćati neka brine onaj poslije nas. Javni dug je mnogo veći nego se predstavlja. Mi ćemo sa novim zaduženjem premašiti sve moguće granice i pitanje je u šta ćemo potrošiti sredstva”.

Za kraj je poručila da je strah izbora zbog potencijalnog rasta broja novozaraženih korona virusom.

“Zaista me strah izbora gdje smo pokazali raskoš svog primitivizma, neodgovornosti i znanja. Strah me većeg broja zaraženih i ne vjerujem da neće biti krađe ni na ovim izborima”.

Uskoro video kompletnog gostovanja.