Stanivuković u Pressingu: Banjaluka pripada svima, podjele su nebitne

Vijesti 18. nov 202020:01 > 20:42
N1

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je večeras u Pressingu da u ovom gradu ima mjesta za sve koji taj grad vole i osjećaju nostalgiju za njim.

Na pitanje da li njegova poruka znači i protjeranim Bošnjacima i Hrvatima da se trebaju vratiti u grad na Vrbasu, gost Pressing i novi gradonačelnik Banjaluke je kazao da ”mjesta ima za svakog čovjeka i da Banjaluka pripada svakom čovjeku”.

”U Banjaluci ima mjesta za svakog čovjeka, svako ko voli Banjaluku i ko ima nostalgiju, ko je davno otišao ili planira da ode, moj poziv je da ostane. Ja ne želim da politika bude pitanje života. Politika treba da bude utakmica u kojoj razmjenjujete stavove i ideje. Kod nas je to svedeno na pitanje života. Moj poziv je da je Banjaluka otvoren grad. Ne bih da svrstavam ljude u košnice”, poručio je on na početku emisije.

Potom je dodao da ljude dijeli samo na poštene i nepoštene.

‘Svakom čovjeku, nemojte da dijelimo, ako je otišao Rumun iz Banjaluke, ja ga pozivam. Banjaluka pripada svakom čovjeku, grad u kojem je 90 posto živi srpski narod, ali gdje su svi dobrodošli”, potcrtao je Stanivuković u razgovoru s urednikom i voditeljem emisije Amirom Zukićem.

Na pitanje hoće li u njegovom timu biti mjesta za Bošnjake i Hrvate, gost N1 rekao je da ih već ima istakavši primjer Ivana Begića koji je Hrvat.

To je nebitna podjela’‘, dodao je.

Govoreći o svom izbornom uspjehu, rekao je da ga je suprotstavljena strana potcijenila.

Uvijek je opasna stvar potcijeniti nekog, ne treba potcijeniti bilo koga. Ključni razlog što smo kao glavni instrument naše politike koristili, ljubav, razumijevanje, optmizam, širinu. Da je Banjaluka i cijela Republika Srpska mjesto gdje svaki čovjek mora da ima svoje mjesto. Dvije suprostavljene politike i narod je uočio razliku. 22 godine se u Banjaluci nisu odmakli od šatora’, rekao je novi gradonačelnik ovog grada.

On je komentarisao i ostale aktuelne teme, svoju političku budućnosti i odnose sa Sarajevom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad