Stanivuković za N1: Vratit ću Pravdu za Davida na Trg Krajine

Vijesti 18. nov. 202020:34 > 20:34
Podijeli:
Izvor: N1

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banjaluke, rekao je za N1 večeras da je njegova pobjeda u ovom bh. gradu početak kraja vladavine Milorada Dodika. Poručio je da će Pravdu za Davida vratiti na Trg Krajine.

Dodao je da on to ne misli već da zna da će tako biti i da će ”Dodik pasti sam”.

”Ovo je početak kraja vladavine Milorada Dodika. Ne mislim, znam. On će sam pasti. Ružan je termin ”rušiti”. To je oslobađanje. Imam želju da izađem na politički megdan Miloradu Dodiku. I sad da je bio, lakše bi mi bilo njega pobijediti nego gospodina Radojičića. Preko 70 posto svih građana je mene ocijenilo kao pozitivnog političara s ocjenom da me veoma vole. Ja ću se u naredne četiri godine posvetiti Banjaluci. I aktivno ću učestvovati u promjenama za dvije godine. Brod ne tone za pet minuta. Njihov brod će da tone, probušeni su sa svih strana”, rekao je Stanivuković istakavši da želi od bavljenja politikom napraviti skromno zanimanje i najavši da će na posao ići vlastitim automobilom, biciklom ili pješke kada to vremenske prilike dozvole.

VEZANE VIJESTI

Potom je dodao da će voditi mirnu politiku te poručio da tolerancija ima svoje granice. Istakao je su se u prošlosti u Banjaluci dogodili brojni nemili događaji o kojima su gradonačelnici šutili te da će se to sada promijeniti.

‘Ja ću prvi govoriti o tome. Sve ono što je u našoj nadležnosti biće otvoreno i slobodno. Pravda za Davida na direktan i indirektan način je učestvovala u jednoj promjeni koj se desila u Banjaluci. Prije dvije godine su dali svoj najveći doprinos. Kroz kampanju, mi smo tehnički sarađivali, imali smo jednu konkretnu saradnju. Doprinijeli su ovom rezultatu. Nijedna inspekcija neće smjeti da ukloni srce koje se stavi na ušču kod Kastela”, poručio je Stanivuković.

Na pitanje zašto se slika s četničkom zastavom, Stanivuković je rekao da ”jedna lasta ne čini proljeće”.

”To je bio jedan lijep politički događaj, dva momka su tražila privatnu fotografju i ta fotografija je isplivala. Jedna fotografija ne može biti obilježje jednog čovjeka. Uvijek se može pronaći jedna zlonamjernost. Moja poliika je potpuna jasna, to jeste dio naroda kojem pripadam. Ja mislim da sam ja rekao šta sam. Ja sam rodoljub, patriota, volim svoj narod u dubini duše, ali imam i ogromnu ljubav i poštovanje prema svakm drugom čovjeku i narodu. To sam ja, altruirsta, spreman sam da prošlost iza sebe ostavim. Ne želim da me politika tjera unazad”, istakao je gost Pressinga.

On je iskoristio priliku da pozove sarajevske načelnike da ga posjete, ali je rekao i da ne bi imao ništa protiv da on posjeti njih naglasivši da se dva grada trebaju ekonomski što više povezivati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad