Telemach BiH svoj deseti rođendan proslavlja i u Sanskom Mostu

Vijesti 20. nov 202011:47 > 11:50
Telemach

Radost je da se dijeli, a trenuci da se učine posebnim. Upravo time se kompanija Telemach vodi pri proslavi deset godina uspješnog poslovanja na području BiH. Radost jubileja podijelili su i sa AWO Fondacijom iz Sanskog Mosta koja pomaže i unapređuje razvoj djece sa poteškoćama u razvoju.

Kompanija Telemach je AWO Fondaciji donirala tehničke uređaje, školski pribor, PlayStation4 i repromaterijal za radionicu, te usluge interneta i kablovske televizije. Ova donacija najviše će služiti korisnicima Fondacije, mališanima sa poteškoćama u razvoju, kojima će pružiti dugoročno rješenje za unapređenje svakodnevnice.

“Ovo je jedna u nizu aktivnosti kojom želimo da svoje rođendansko slavlje podijelimo sa našim sugrađanima i sugrađankama, jer nam je dobrobit zajednice u kojoj živimo i radimo izuzetno bitna. Već nekoliko godina smo podrška ustanovama čiji su štićenici djeca sa poteškoćama u razvoju. Želja nam je da unaprijede svoje vještine i savladaju potrebna znanja uz korištenje digitalne tehnologije, a pri tom se i zabave. Ne sumnjamo da će mališani iz AWO Fondacije uživati u igricama, crtanju, slikanju, ali i surfanju putem najbržeg interneta”, izjavila je Hajdi Mostić predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije. 

Telemach

Fondacija AWO u sklopu svojih aktivnosti sprovodi projekt „Nada“, koji za cilj ima pomoći djeci i omladini s posebnim potrebama da nađu svoje mjesto u zajednici, te da se uče savladati problematiku svakodnevnice, kako bi mogli živjeti samostalno i biti prihvaćeni članovi svoje zajednice.

“AWO fondacija u Sanskom Mostu djeluje već više od 15 godina i naši socijalni pedagozi svakodnevno rade na edukaciji i socijalizaciji djece s poteškoćama u razvoju. AWO je jedina fondacija koja pomaže ovoj djeci u našem gradu i od velikog je značaja, kako za naše korisnike, tako i za njihove roditelje. Zato nam je iznimno zadovoljstvo što je kompanija Telemach prepoznala važnost našeg rada i u sklopu svojih rođendanskih aktivnosti obradovala djecu naše Fondacije ovim vrijednim poklonima. Ova donacija će zasigurno značajno poboljšati svakodnevni rad naših edukatora sa djecom, ali će im osigurati i svojevrsan vid zabave u slobodno vrijeme”, izjavila je Amela Omić, direktorica AWO Fondacije.

U prvoj deceniji poslovanja u BiH, Telemach je postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Kompanija danas direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje, kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad