SDA, SBiH, SDP i Alija Denjagić formirat će skupštinsku većinu u Brčko distriktu

Vijesti 22. nov 202014:25 > 14:36
Dron.ba za N1

Predsjednici organizacija SDA, Stranke za BiH i SDP-a Brčko distrikta, te nezavisni zastupnik Alija Denjagić, potpisali su danas sporazum o formiranje većine u Skupštini Brčko distrikta.

“Svjesni smo teškog ekonomsko-socijalnog stanja dodatno usložnjenog usljed posljedica pandemije Covid-19 koja prijeti započetom razvoju privrede, ali i uzrokuje i zastoj reformskih procesa, privrednu stagnaciju, rast nezaposlenosti i opću nesigurnost građana.

SDA Brčko

“Odlučni u namjeri da damo doprinos uspostavi stabilne skupštinske većine u Brčko distriktu BiH koja će intenzivirati provođenje neophodnih reformi isključujući svaku neprimjerenu i neproduktivnu polemiku o pitanjima koja se tiču integriteta Brčko distrikta BiH, narušavanja međuetničkih odnosa, mira i stabilnosti”, piše u potpisanom sporazumu.

Iz ovih stranaka tvrde da su spremni da hitno formiraju zakonodavnu i izvršnu vlast u Brčko distriktu, koja će se prioritetno usmjeriti na rješavanje svakodnevnih životnih pitanja građana i koja će svim građanima, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, ponuditi odgovorno upravljanje, vladavinu prava, sigurnost i prospreritet.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad