Otkazana sjednica Skupštine KS-a, Čelik podnio ostavku

Vijesti 23. nov 202009:52 > 09:57
N1

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj je danas trebao biti razmatran Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS-a otkazana je, potvrđeno je za N1 iz Vlade KS-a.

“Kolegij Skupštine KS-a je jednoglasno donio odluku da se ta sjednica odgodi iz razloga što je premijer Nenadić podnio neopozivu ostavku. Danas je na Kolegiju jednoglasno bio zaključak da se zakaže hitna online sjednica 30.11. u 10 sati. Na toj sjednici će se razmatrati ostavka Nenadića”, kazao je Mirza Čelik, koji je kao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo danas potpisao ostavku. 

“Ja sam danas potpisao ostavku da ne bih smetao u donošenju akata koje planira nova skupštinska većina, to jeste, imenovanje novog mandatara i procedure koje nalažu da skupštinska većina ima kroz instituciju predsjedavajućeg skupštine”, rekao je Čelik. 

Na sjednici zakazanoj 30. novembra zastupnici će dnevni red usvojiti na početku zasjedanja, a u okviru njega, kako je najavljeno danas, bit će razmatrana ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.

Na istoj sjednici planirano je i imenovanje novog predsjedavajućeg ovog kantonalnog zakonodavnog tijela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad