Lukač, Ćulum i Ilić traže od Davora Dragičevića po 8.000 KM za klevetu

Vijesti 23. nov 202011:36 > 11:58
N1

Osnovni sud u Banjaluci razmatra tužbu kojom se od Davora Dragičevića traži da isplati po 8.000 KM ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, nekadašnjem načelniku Uprave za organizovani kriminal MUP-a RS Darki Iliću i nekadašnjem direktoru MUP-a RS Darki Ćulumu zbog klevete.

Lukač, Ilić i Ćulum tužili su Davora Dragičevića, oca stradalog 21-godišnjeg mladića Davida čiji slučaj nikada nije riješen, “radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznijete u javnosti”.

U tužbi se navodi kako njih troje su “trpili i dalje trpe duševne bolove, narušena je časti u gled njih kao i njihovih porodica, te su izloženi konstantnim neprijatnostima i neosnovanim prozivkama”.

“Svaki od tužilaca je porodičan čovjek sa izraženim visokim moralnim i ljudskim kvalitetima. Tužioci su ugledni građani zajednice koji žive i rade, i isti u društvu uživaju ugled istaknutih pojedinaca koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije. Ovakvim iznošenjem grubih i notornih neistina i direktnih uvreda na račun tužilaca, tuženi je direktno doveo u zabludu građane RS, BiH i šire što mu je vjerovatno i bio cilj”, navodi se u tužbi.

Od Dragičevića traže i da isplati zakonsku zateznu kamatu pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Podsjetimo, Dragičević je u više navrata optužio njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida. David je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad