Enes Slatina preminuo u Sarajevu od posljedica korona virusa

Vijesti 23. nov 202018:11 > 18:15
Hitna pomoć Sarajevo

Doc. dr Enes Slatina preminuo je od posljedica korona virusa, potvrđeno je danas iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

”Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu.  Ista tuga i bol ponovo su ispunili naša srca i našu ustanovu. Naš dragi Doc.dr Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku sa ovom podlom bolešću a mi smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana….. našeg “doktorinja”, kako smo ga od milja zvali.

Nisi više sa nama, ali naslijedje koje si nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumjevanja. Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plenenitoj duši”, navedeno je iz  kolektiv JU ZHMP KS

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prijavljena su 983 uzorka, od čega su 362 pozitivna na SARS-CoV-2.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković kazao je kako je u posljednja 24 sata testirano 407 osoba od čega je 181 pozitivno. Preminulo ih je 26.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad