Ljubo i Bekrija Seferović pred Vrhovnim sudom FBiH sa transparentom

Vijesti 24. nov 202011:10 > 11:17
Facebook "Pravda za Dženana"

Vhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine održat 24. novembra sjednicu u predmetu "Dženan Memić" s početkom u 11 sati. Optuženi Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su u dva sudska procesa. Ljubo i Bekrija Seferović, koji su oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće, pojavili su se danas pred zgradom Vrhovnog suda FBiH sa transparentom.

“Kantonalni sud u Sarajevu predmet je Vrhovnom sudu FBiH dostavio 13. marta, a 17. marta je dostavljen Federalnom tužilaštvu koji ga je vratio tek 9. juna. U dva sudska procesa Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja, a presudom Kantonalnog suda utvrđeno je da nema dokaza da se te noći uopšte dogodila saobraćajna nesreća kao i da povrede na Dženanu nisu odgovarale onima iz naleta vozila na pješaka”, navela je ranije Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića.

Podsjeća da “Vrhovni sud FBiH ima dvije opcije – može odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu ili je usvojiti. U slučaju da usvoji žalbu, tada Vrhovni sud odlučuje bez vraćanja predmeta Kantonalnom sudu u Sarajevu”.

Poručuje kako porodica Memić očekuje da će Vrhovni sud odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu.

“Iskreno se nadamo da će se ova sjednica konačno i održati, kako je najavljeno, te da nijedan član vijeća neće imati zdravstvenih tegoba. Svima vama se zahvaljujemo na podršci. Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, ubijen je”, poručila je porodica Memić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad