Feraget: Alisa, ko je ubio Dženana? Na korak smo bliže da razbijemo ovo

Vijesti 24. nov 202012:15 > 12:17
N1

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, rekao je da će založiti svu imovinu i imetak da dokaže da je Dženan Memić ubijen, baš kao i David Dragičević u Banjaluci. Kazao je da ga ne mogu demantovati, a da država BiH "ima kriminalce u tužilaštvu".

“Nemate dokaz da je Ljubo vozio, kombi. Pitat ću isto Alisu Mutap, Alisa ko je ubio Dženana. To i ja pitam. Na korak smo bliže da razbijemo ovo. Građani su taoci sistema kojki troši milione u pokušaju da zataška ubistvo. Sistem će morati profunkcionirati, mi nećemo satati, svi dokazi govore da je ubijen”, rekao je Feraget.

On je dodao da bi revolucionarna odluka bila da Vrhovni sud odbaci žalbu.

“Tužilac je svjestan da je promašio metu dva puta. Takav tužilac nije sposoban da obavlja temeljnu djelatnost. Ovdje su sva pravila pogažena, ova žalba mora biti odbijena. BiH neće dobiti kandidatski status za EU iduće godine, garantujem životom i imovinom koju ću založiti – i treća presuda će biti oslobađajuća”, rekao je Feraget.

On je kazao da se tužilac Vlado Mišković treba da “stidi zbog svog izlaganja” i da mu ne priliči sadržaj govora.

“Ovdje nemate dokaz da je Ljubo vozio, svjedoci tvrde da je kombio bio bordo, plavi, sivi, a u optužnici piše zeleni”, rekao je Feraget.

Vrhovni sud FBiH održao je sjednicu u predmetu “Dženan Memić”, na kojoj je trebala biti razmatrana nova žalba Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, na drugu po redu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad