Tolimir: Postoje indicije da je David Dragičević gušen u vodi

Vijesti 24. nov 202017:55 > 18:04
N1

Ubistvo Davida Dragičevića nije riješeno nakon dvije i po godine, ali zato sudski organi u Banjoj Luci pravno gone njegovog oca Davora Dragičevića, i to zbog klevete. Tuže ga ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, te njegovi nekadašnji saradnici Darko Ilić i Darko Ćulum. Traže 8.000 maraka. Davor Dragičević nije tu, u Austriji je skoro dvije godine.

Kad ubice dolaze na red? Stop policijskoj represiji! Samo su neki od transparenata koje su nosili pripadnici Pravde za Davida ispred banjalučkog Osnovnog suda pred početak pripremnog ročišta. Lukač, Ilić i Ćulum tužili su Davora Dragičevića, koji ih je javno teretio da su zataškavali ubistvo njegovog sina Davida, za pretrpljenu duševnu bol usljed povrede ugleda i časti zbog klevete.

“Oni su na onoj koferenciji za novinare kriminalizovali Davida Dragičevića, lagali o njemu, kasnije su se nastavile te laži prije svega od ministra Dragana Lukača. Da li je to predan i častan rad kada se vrše državne funkcije i šta su očekivali od Davora da ćuti na sve to što se iznosi na račun njegovog sina”, rekao je Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida.

Davoru Dragičeviću se sudi u odsustvu, a njegov advokat Dragan Tolimir kaže da je prikupio sve dokaze koji govore o cijelom slučaju ubistva Davida Dragičevića. Predlaže da se pred sud iznese izvještaj Anketnog odbora Narodne skupštine, traži saslušanje Branislava Borenovića, kao člana ovog odbora i nekih pripadnika MUP-a.

“Odnedavno se pojavila izjava člana tima za reobdukciju koji je dao izjavu da postoje indicije da je David davljen, odnosno gušen u vodi”, rekao je Dragan Tolimir, advokat Davora Dragičevića.

Tolimir kaže da će biti saslušan veliki broj svjedoka i izvedeni materijalni dokazi o ubistvu Davida u kojem su učestvovale ili prikrivale su ga institucije. Za razliku od prethodnih okupljanja pripadnika Pravde za Davida, danas  ih policija nije legitimisala.

Na ušću Crkvene u Vrbas, mjestu gdje je pornađeno tijelo Davida Dragičevia, već duže od mjesec dana niko nije ukloni svijeće i cvijeće. Pripradnici Grupe Pravda za Davida kažu da će održati i okupljanje na Trgu Krajine kada dobiju odobrenje MUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad