Vozili smo se novom dionicom autoputa u BiH, pogledajte kako izgleda (VIDEO)

Vijesti 25. nov 202014:21 > 14:28
N1

Uspješno su završeni radovi na izgradnji Zeničke zaobilaznice, jedne od najzahtjevnijih dionica na Koridoru Vc, ekipa N1 televizije ''testirala'' je nove kilometre autoputa.

VEZANE VIJESTI

Kako ste ranije mogli čitati, ovaj dio autoceste na Koridoru Vc, nazvan Zenička obilaznica, sastoji se od tri poddionice, Drivuša – Klopče, Klopče – Donja Gračanica i dio poddionice Donja Gračanica – Tunel Zenica.

Izgradnjom Zeničke obilaznice povezani su Zenica sjever i Zenica jug na autoputu.

Ukupna investicijska vrijednost radova je iznosila 225 miliona eura, a sredstva su osigurana putem međunarodnih financijskih institucija (KFAED, EBRD, OPEC) kao i bespovratnim sredstvima Evropske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Osim puštanja završetka radova Zeničke obilaznice, u ovoj se regiji trenutno provode i aktivnosti na izgradnji poddionica Vranduk – Ponirak i Ponirak – Vraca, a prošli tjedan u sjedištu JP Autoceste FBiH u Mostaru potpisan je i Ugovor za izgradnju dionice Popikuše – Nemila, čime se aktivna gradilišta pomiču dalje, prema sjeveru Bosne i Hercegovine.

U nastavku pogledajte kako je izgledala vožnja novom dionicom autoputa u Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad