MUP KS: Hapšenje rezultat intenzivnog rada

Vijesti 26. nov 202015:10 > 15:22
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdilo je danas da je u Srbiji uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvu u sarajevskom naselju Otes.

Vrlo intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz ostvarenu jako dobru saradnju Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sa MUP-a Republike Srpske, MUP-a Republike Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH, u Beogradu je danas lociran i uhapšen osumnjičeni za ubistvo J.B. na područje općine Ilidža. Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo se zahvaljuje za saradnju navedenim agencijama, posebno Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije. Nastavlja se dalji rad na izručenju ovog lica u skladu sa važećim propisima, kao i pronalasku još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima”, rekao portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Osumnjičeni Marokanac S.E.D. (1989) lociran je u hostelu u Beogradu gdje se skrivao, a prema informacijama MUP-a Srbije, planirao je da pobjegne u neku od zemalja u regionu.

“Hapšenje je rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srpske i sarajevske policije”, navode iz MUP-a Srbije.

VEZANE VIJESTI

S. E. D. je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

U toku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, trojica migranata sumnjiče se za ubistvo Jasmina Berovića i nanošenje teških tjelesnih povreda dvojici bh. državljana u ugositeljskom objeku u ulici Barska, naselje Otes. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad