Četvorka: CIK potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije

Vijesti 26. nov 202016:33 > 16:44
N1

U glavnom centru za prebrojavanje glasova Centralne izborne komisije u toku je prebrojavanje glasova s određenih biračkih mjesta. Sarajevska Četvorka tvrdi kako je CIK utvrdio razliku u glasovima u korist njihovog kandidata za načelnika Općine Ilijaš Amara Dovadžije.

“Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je od strane CIK-a u Zetri potvrđeno da nema razlika niti neslaganja sa prvobitnim prebrojavanjem. Ponovnim, ujedno trećim, prebrojavanjem glasačkog materijala CIK je potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova. Čekamo COVID, Mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici kako je i očigledno i zvanično odnijeti pobjedu”, saopćeno je na zvaničnoj stranici kandidata Amara Dovadžije.

Prema trenutnim podacima na web stranici CIK-a, kandidat SDA Akif Fazlić osvojio je 4.726 glasova, dok je Amar Dovadžija osvojio 4.666 glasova. Još uvijek nisu prebrojnai glasovi koji stižu putem pošte.

Četvorka je ranije izrazila sumnju u pravilnost brojanja listića zbog čega je održan i mirni skup građana ispred zgrade Općine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad