Čelik: Riječi Prevljaka prema Kojoviću izvučene iz konteksta, nije mislio loše

Vijesti 27. nov 202018:01 > 18:02
N1

Doskorašnji predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik je podnio ostavku na svoju funkciju. Kako će sada izgledati rad Skupštine, kako gleda na Vladu Marija Nenadića, te rezutate lokalnih izbora, neka su od pitanja za našeg gosta.

“Podnio sam neopozivu ostavku. Klub Bošnjaka je to prihvatio i imenovali su kolegu Okerića u rukovodstvu. Mi treba da se zamijenimo i da se odluči ko će biti novi predsjedavajući”.

“Sjetićete se kada smo preuzimali vlast i toliko teških situacija, kazali smo da to nije demokratija koja se primjenjuje na takav način”, dodaje Čelik.

“Neće se izglasati nepovjerenje Nenadiću koji je već podnio ostavku. Imaju ostavku Nenadića, moju ostavku i samim tim da krenu u proceduru. Mi smo time olakšali proces”.

Kazao je da je bio u kontatku sa Nenadićem i da su dogovarali kada podnijeti ostavku.

“Nenadić i ja smo bili u stalnom kontaktu i dogovarali kada da to učinimo. Da li su rezultati izbora bili ključ morat ćete pitati Nenadića, ja sam i ranije donio odluku i informisao vrh stranke”.

Čelik kaže da ne misli da je SDA ostvarila toliko loš rezultat na izborima.

“Ako ostane Ilijaš u sklopu onoga što mi predstavljamo kao SDA, ne možemo kazati da je to neki loš rezultat. Mislim da se neće ništa promijeniti i nadam se da će novoizabrani načelnici i vijećnici doprinijeti unaprijeđenju lokalne zajednice”.

Da li je Prevljak bio bahat i izjave prema Kojoviću?

“To je izvučeno iz konteksta i evo u moje ime izvinjenje Kojoviću ako se uvrijedio. Nije loše niko mislio ništa”.

Cijelo gostovanje pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad