Šepić: Otići će Zvizdić, najvjerovatnije i Efendić…

Vijesti 30. nov 202007:35 > 07:38
N1

Senad Šepić, nekadašnji parlamentarac SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, dao je svoj komentar na aktuelnu situaciju u ovoj stranci, a nakon posljednjeg verbalnog rata između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i potpredsjednika ove stranke Denisa Zvizdića.

“Iznenadio me je Zvizdić svojim ‘krikom’, jer ga poznajem kao čovjeka koji je uvijek bio uz svoga predsjednika i nije sklon ikakvim sukobima. Posebno ne javnim. To da je on odlučio ovako progovoriti, govori dovoljno o tome koliko je dogorilo”, naveo je Šepić.

Kako je poručio, razvoj dalje je očit.

“Otići će Zvizdić, najvjerovatnije i Efendić, otišao je ranije Konaković, zatim Čampara, davno prije njih sam otišao i ja i svi mi, na svoje načine ćemo zajedno, i u saradnji sa drugim opozicionim strankama, već 2022. godine, ovaj put izvana, pobijediti ovakvu SDA, koju su Bakir i Sebija nepovratno uništili. Šemso Mehmedović će još neko vrijeme biti zabrinut za stanje u SDA, ali ni to neće moći promijeniti ni njegovo, niti stanje te stranke više. Pred nama je, pa gledajmo”, naveo je Šepić.

VEZANE VIJESTI

Loši rezultati lokalnih izbora u Kantonu Sarajevo uzdrmali su i prijateljske veze na relaciji Izetbegović – Zvizdić. SDA je na ovim lokalnim izborima na većini izbornih mjesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je otjerano ljekara sa KCUS-a napisao je na Twitteru Zvizdić reagujući na ranije medijske istupe Sebije Izetbegović.

Oglasili su se i iz sarajevskog ogranka SDA pozivajući Zvizdića da prestane u javnosti održavati privatne kolegije s ljudima koji izvana ruše SDA.

Priča o SDA nastavljena je intervjuom Sebije Izetbegović za Faktor u kojem ističe da je SDA na ovim lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo ostvarila bolji rezultat nego 2012. kada je predsjednik KO SDA bio Zvizdić. Ocjenjuje da su trenutni uzroci loših izbornih rezultata vanjski i unutrašnji, te naglašava da ostavku neće podnijeti jer to Zvizdić zahtjeva.

Član predsjedništva SDA Denis Zvizdić na svom Twitter profilu odgovara da su izjave Izetbegović neistinite, te da je njegovim zalaganjem u Kantonalnom odboru SDA konstantno, i kvantitativno i kvalitativno rasla.

Stvari su za njega potpuno jasne: Ili kadrovsko osvježavanje i vraćanje izgubljenog autoriteta SDA u KS i šire, ili status quo i dalje ponižavanje biračkog tijela i kolaps na izborima 2022. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad