Hadžikadić: Nemamo nikakve veze sa SDA, Platforma nije kozmetička promjena

Vijesti 30. nov 202018:04 > 18:22
N1

Gost Dana uživo bio je Mirsad Hadžikadić, lider Platforme za progres. Govorio je o izbornim rezultatima, te planovima za budućnost i Opće izbore.

“Ovog puta smo izašli u 36 općina i gradova. Bilo je onih koji su pitali da li ću se kandidovati i gdje. Imali smo dobre kandidate, ali većinom ljudi koji nisu ranije bili poznati u političkom životu. Ovdje se radilo o glasu PROTIV, a ne glasu ZA. Imamo u svim općinama po kandidata, u okruženju Sarajeva”, kazao je Hadžikadić i dodao:

“Zadovoljni smo, ali mislim da je 2022. naša godina i naše teme. Godina gdje će se glasati ZA progres, i ZA građansku državu”.

Kaže da je vrijeme da se BiH okrene ka građanskoj budućnosti.

“Ovo stanje sada i nacionalizam i testne priče su još dominantne ali mislim da je vrijeme da se BiH okrene građanskoj budućnosti”.

O povezanosti sa drugim strankama?

“Volio bih da razgovaramo sa onim koji imaju mogućnost da donesu promjene”, kaže Hadžikadić i dodaje:

“Mi smo dali toliko izjava gdje govorimo da nećemo sa SDA i sličnim strankama dok se ne reformišu. Platforma nema nikakve veze sa SDA, ima svoj put i zna kako da donese boljitak. Ne bojimo se odgovornosti, spremni smo donijeti promjene. Nismo kozmetička promjena ni u kom slučaju”.

Kada je riječ o Mostaru, kaže da su prije šest mjeseci već predložili plan sa rješenjem.

“Prije šest mjeseci smo predložili rješenje za Mostar. Niko od zvaničnika o tome nije vodio računa niti nas uključio u razgovor. Naša kampanja je drugačija. Mi dobijamo i imamo povjerenje građana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad