Tabaković: Načelnik otvorio budžet Opštine Bektiću da može kupovati glasove

Vijesti 01. dec 202015:20 > 15:34
N1

Kanadidat za načelnika Srebrenice Alija Tabaković kazao je na konferenciji za novinare kako iza zloupotreba na izborima u Srebrenici ne stoji samo Bego Bektić i još dvije osobe koje se terete, već da postoji nalogodavac.

Istakao je kako je Bektić šef Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis preko čijeg odjeljenja artikulišu sve humanitarne i socijalne pomoći u Srebrenici.

“Aktuelni načelnik zasigurno je otvorio budžet Opštine Srebrenice, sve resurse Begi Bektiću da može obećati ljudima sve kako bi kupio glasove na dan izbora u Srebrenici- za ovo imamo dokaze. Mi još prikupljamo druge dokaze, vrlo brzo ćemo podnijeti nove prijave za ljude iz srpskih političkih partija, prije svega SNSD-a koji po nekoliko desetina ličnih karata nosaju po torbama. Zloupotrebljavaju i srpsko stanovništvo, nama su se javili i ljudi srpske nacionalnosti čiji su podaci zloupotrebljeni”, rekao je Tabaković.

VEZANE VIJESTI

Dodao je kako su 10. septembra održali konferenciju za novinare na kojoj su obavijestili da su podnijeli prijave nadležnim organima protiv određenih osoba koje se dovode u vezu s zlouptrebom identiteta građana Srebrenice, prije svega Bošnjaka za glasanje putem pošte iz Srbije, te da je današnj akcija SIP-a rezultat dokaza koje je prikupila Inicijativa “Moja adresa je Srebrenica”.

“Izbornu pobjedu su donijeli birački odbori, a ne birači. Ko god da pobijedi spremni smo prihvatiti ako su fer i pošteni rezultati”, rekao je Tabaković i ponovio zahtjev za poništavanje izbora na redovnim biračkim mjestima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad