SIPA: Uhapšeni za izborne prevare pušteni nakon saslušanja

Vijesti 02. dec 202011:35 > 11:37
Izvor: N1

Tri osobe koje su uhapšena na području Srebrenice i Tuzle zbog sumnje da su počinile krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava, puštene su na slobodu, potvrdio je Srni portparol Agencije za istrage i zaštitu BiH Luka Miladinović.

Miladinović je rekao da su ove osobe saslušane u svojstvu osumnjičenih u prostorijama Sipe u Tuzli, nakon čega su puštena, jer nije bilo osnova za njihovo zadržavanje.

Prema njegovim riječima, Agencija će u narednom periodu predati izvještaj Tužilaštvu BiH.

Ove osobe uhapšene su u jučerašnjoj akciji Sipe, koja je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a po naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine.

“Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici Sipe pretresli su šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda sa biračkih spiskova, pištolj te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, saopšteno je juče iz SIPA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad