Nermin Nikšić za N1 o ostavci Saše Magazinovića

Vijesti 02. dec 202013:18 > 13:24
N1

Predsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić za N1 je prokomentarisao je današnju ostavku Saše Magazinovića na mjesto predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH, a nakon

“Pošto sam ja još u fazi oporavka razgovarali smo telefonski, objasnio je da je to njegov lični čin, da ostavka nije usmjerena protiv bilo koga, da nema druge pozadine, te da ostaje na raspolaganju Socijaldemokratskoj partiji u punom kapacitetu i znanju da se dogovorimo oko njegovog budućeg angažmana. Svakako da on svojim političkim iskustvom može još puno dati i da treba biti dio SDP-ovog tima. Nama predstoje aktivnosti oko izbora u Mostaru, priprema analize lokalnih izbora, rekonstrukcije kantonalnih vlada, a očito i pospremanje u samom SDP koje je neminovnost nakon analize rezultata lokalnih izbora i rada organizacija”, rekao je Nikšić za N1.

Saša Magazinović podnio je ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP-a, nakon dešavanja u Srebrenici. 

VEZANE VIJESTI

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su na području Tuzlanskog kantona i Srebrenice tri osobe za koja se sumnja da su učestvovali u prevarama tokom izbornog procesa 2020. godine.

Među uhapšenima u akciji Državne agencije za istrage i zaštutu (SIPA) i policije Tuzlanskog kantona i bh. entiteta Republika Srpska, bio je i predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) organizacije Srebrenica, Bego Bektić koji je u međuvremenu isključen iz te partije a SDP organizacija Srebrenica raspuštena.

Za tri osobe se sumnja da su nedozvoljeno koristili lične podatke bh. građana za glasanje putem pošte iz Srbije, te fiktivnim glasovima pogodovali kandidatu za načelnika Opštine Srebrenica Mladenu Grujičiću, kao i SDP-u.

Predsjedništvo SDP-a BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o raspuštanju Opštinske organizacije SDP-a Srebrenica, kao i o isključenju iz partije predsjednika ove organizacije Bege Bektića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad