I danas teške riječi u NSRS, optužbe i za "krađe" iz studentskih dana

Vijesti 02. dec 202017:08 > 20:15
N1

Juče su pozivali jedni druge na polivanje hladnom vodom, danas se optužuju da su krali po studentskim domovima. Inače, u nastavku 13. sjednice Narodne skupštine RS danas se govorilo o umjetnosti.

Privatna diskreditacija mimo dnevnog reda obilježila je još jedan skupštinski dan. Ovaj put imeđu SNSD-vog Ilije Tamindžije i SDS-vog Nebojše Vukanovića.

Tamindžija: Da li je kao student bio spao na to da krade sapune, peškire, veš?

Petković: Nemojte ulaziti u lične stvari.

Tamindžija: Ranije sam pričao kako je bio najgori u osnovnoj.

Petković: Gospodine Vukanoviću izričem vam opomenu. Gospodinu Tamindžiji izričem opomenu jer je govorio o ličnosti.

Vukanović: Meni je ispod časti da ovo spodobu ljudsku i moralnu nakazu uopšte uzimam u usta. Neko da govori da sam ja uzimao tuđi sapun da se okupam u studentskom domu. Gdje vodi ta rasprava?

A onda o kulturi. Agilni Vukanović je ministarstvo koje se brine o kulturi, nazvao mišolovkom dok je resorna ministrica pokušavala objasniti koje beneficije novi zakon može donijeti samostalnim umjetnicima.

“Ukoliko ispune određene uslove samog kvaliteta ili njihovog doprinosa razvoju kulturi predviđeni su benefiti od strane vlade a ogledaju se u plaćanju doprinoosa za godinu koja je protekla”, rekla je Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS.

“Vi i vaš nakaradni sistem uvijek vrebate talentovane i slobodne ljude i uvijek ih navlačite kao miša sa nekim komadićem sira i ako dođe i gricne može poslije samo da se koprca inače je mrtav“, rekao je Vukanović.

Inače, skupštinska većina u parlamentu Republike Srpske je izglasala drugi rebalans budžeta, ako je to nekome interesantno. No ono što je zanimljivo, do sada su imali 56 ruku, a sada 47. Nemaju više DNS i SPS na svojoj strani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad