Memić: Alisa Mutap me tužila za klevetu, ročište zakazano na dan ubistva Dženana

Vijesti 02. dec 202022:23 > 22:41
Facebook

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića čiji slučaj još nije riješen, obratio se večeras javnosti kazavši kako ga je "svjedokinja u ovom slučaju Alisa Mutap tužila za klevetu", a ročište je zakazano na "dan ubistva Dženana 8. februara".

Kako je naveo u svom obraćanju, pripremno ročište zakazala je sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, a Mutap traži 3.000 KM odštete.

“Draga moja sudinice, ja taj dan imam više obaveza. Ako ste mogli da zakažete u 22:30 sati navečer kada je ubijen. Od početka traje ubijanje mene i moje porodice i vidim na šta je spremna ova država, korumpirani sistem, MUP-a, tužilaštvo i vještaci. Alisa Mutap traži 3.000 KM odštete za klevetu, to nije problem, problem je što nema Dženana”, rekao je Muriz.

Istakao je da će se pojaviti na ročištu i da neće odustati od borbe za istinom i pravdom za Dženana.

Uputio je apel glavnoj Tužiteljici BiH Gordani Tadić da poduzme sve da se ovo okonča.

“Ovo je previše. Imate izjave svjedoka ima i živi svjedok ja ću na kraju biti primoran da sve iznesem u javnost. Mislim da smo moja porodica i ja previše strpljivi”, rekao je Memić.

Poručio je kako je izgubio vjeru u Vrhovni sud FBiH te da će biti primoran da opet organizuje proteste i to u doba pandemije. Zamolio je građane da ostanu uz njih i njihovoj borbi do kraja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad