Šepić: NB podnosi inicijativu za smjenu Vijeća ministara na čelu sa Tegeltijom

Vijesti 08. dec 202012:56 > 12:57
Vijeće ministara BiH

Nezavisni blok će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH putem svoje zastupnice Aide Baručije podnijeti inicijativu za smjenu Vijeća ministara na čelu sa Zoranom Tegeltijom, najavio je danas predsjednik ove stranke Senad Šepić.

“Vjerujemo da će je sve opozicione stranke i parlamentarci podržati”, naveo je on.

“Svjesni smo kako ova inicijativa trenutno ima malo šanse da bude usvojena od strane koalicije saučesnika u uništavanju ove države, ali to ne opravdava opoziciju da ne ukazuje na neophodnost njihovog uklanjanja i promjena u našoj zemlji. Loš odgovor na pandemiju, nebriga za privredu i očuvanje radnih mjesta, konstantno zaduživanje radi očuvanja postojećeg stanja i bahat odnos prema novcu građana su samo neki od razloga zašto bi ovo Vijeće ministara u svakoj drugoj zemlji davno bilo razriješeno”, navodi Šepić.

Nezavisni blok će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH putem svoje zastupnice Aide Baručije…

Posted by Senad Šepić on Tuesday, 8 December 2020

Za sutra je najavljena sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu je, između ostalog i zahtjev poslanika Saše Magazinovića za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku,  Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Izvještaji Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2019. godinu i mnoge druge tačke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad