Blagojević podržao Karadžićevu kćerku: Da nam budeš živa i zdrava 100 godina

Vijesti 10. dec 202019:05 > 19:09
N1

Advokat i bivši poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mirko Blagojević izjavio je da je Sonja Karadžić Jovičević danas na najbolji način pokazala ''da je kćerka Radovana Karadžića'', te da pripada ličnostima koje su ''spremne da žrtvuju sve za Republiku Srpsku, a Republiku Srpsku ni za šta''.

“Takvih ličnosti danas je veoma malo na političkoj sceni Republike Srpske. Da nam budeš živa i zdrava 100 godina na ponos srpskog naroda”, naveo je Blagojević u pisanoj izjavi.

VEZANE VIJESTI

Sonja Karadžić Jovičević, kćerka prvog predsjednika Republike Srpske i osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, izjavila je danas u Banjaluci da je tabla sa imenom Radovana Karadžića na Studentskom domu na Palama samo sredstvo zabrinjavajućih i zakulisnih radnji i kao takva treba da bude uklonjena.

Tabla sa imenom Radovana Karadžića popodne je skinuta sa Studentskog doma u Palama. Odluku je donio Upravni odbor na elektronskoj sjednici.

Sonja Karadžić Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske saopćila je kako je ime njenog oca, osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, zloupotrebljeno te da tabla s njegovim imenom na studentskom domu na Palama treba biti uklonjena jer je “obesmislena i ukaljana”.

U obraćanju javnosti kazala je kako se “ime njenog oca koristi za političko prepucavanja i treniranje strogoće”, te da je vrijeme da se s tim prestane jer posljedice trpi porodica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad