Preminuo gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić

Vijesti 11. dec 202011:34 > 13:33
Srna / Arhiv

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je nakon duže borbe s korona virusom. Vijest je za N1 potvrdio direktor UKC RS, ali i Služba za informisanje ove institucije.

Mićić je 26. novembra iz bijeljinske bolnice prebačen u UKC RS zbog korona virusa te je ubrzo priključen na respirator da bi mu 11. decembra otakazala pluća.

Mićo Mićić rođen je u Bijeljini 1956. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Fakultet za fizičku kulturu završio je u Sarajevu 1981. godine.

Nakon što je diplomirao, Mićić je narednih 15 godina bio profesor u dvije srednje škole u Kalesiji i Bijeljini. Karijeru nastavlja u Administrativnoj službi Opštine Bijeljina odakle nakon četiri godine odlazi u Vladu Republike Srpske (RS) gdje je 2001. godine izabran za ministra u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica. Tri godine kasnije izabran je za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS-a.

Nakon završetka drugog ministarskog mandata 2005. godine bio je zamjenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS-a. Iste godine postaje načelnik Opštine Bijeljina, a na ovu funkciju izabran je i tri godine kasnije. Od tada do posljendjih lokalnih izbora 2020. godine je bio na poziciji prvog čovjeka Bijeljine.

Obnašao je dužnost predsjednika, a kasnije potpredsjednika Saveza opština i gradova
Republike Srpske.

Bio je član i potpredsjednik SDS-a do 10. marta 2020. godine kada potpisao s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima. Tada je osnovao svoju stranku pod nazivom SDS Semberija.

Iza njega su ostali supruga i troje djece.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad