Dogs Trust će pronaći dom za psa koji je pretrpio brutalne povrede u Gračanici

Promo 15. dec 202014:01 > 20. jan 2021 09:40
Izvor: Dogs Trust BiH

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust će u narednom periodu za Mini pronaći sretan dom koji će joj pružiti svu potrebnu njegu i veliku ljubav, istu kakvom Mini zrači uprkos traumi i povredama koje je pretrpjela krajem prošlog mjeseca u Gračanici.

Predstavnici Fondacije Dogs Trust su prošle sedmice posjetili J.P. Veterinarsku stanicu Gračanica d.o.o., inače jednog od parterna u provođenju Dogs Trust Programa sterilizacije pasa, koja je pokazala iznimnu profesionalnu i ljudsku etiku reagujući vrlo brzo nakon brutalnog čina, i potpuno preuzimajući na sebe zahtjevne tretmane i liječenje ove prelijepe, mlade ženke.

Tokom posjete, Dogs Trust članovi su imali veliko zadovoljstvo da upoznaju Mini koja se oporavlja polako ali sigurno, te su uručili poklone za Mini i Dogs Trust Priznanje za humanost sjajnom timu ove veterinarske stanice na čelu sa direktorom Zaimom Spahićem i sada već svima poznatim mladim veterinarom, Nermanom Avdićem.

Dogs Trust će preuzeti Mini čim njeno zdravstveno stanje to dozvoli što se očekuje već početkom naredne godine, te od tada snositi sve troškove za tretmane, adekvatnu njegu i brigu, obuku te „potragu“ za trajnim vlasnikom koji će se sa Mini najbolje slagati i o njoj se uvijek dobro brinuti.

Pratite nas na društvenim medijima gdje ćemo dijeliti sve informacije o Mini, a tu ćete pronaći i info o novim spašenim mješancima koji u Program fostering udomljavanja stižu početkom 2021. godine!

Dogs Trust još jednom poziva odgovorne vlasti u Gračanici da uskoro i transparentno finalizira krivični postupak protiv počinioca ovog monstruoznog čina namjernog povređivanja nedužne Mini.

Adekvatna zakonska sankcija za bilo koju, a posebno ovako nezamislivu okrutnost, od ključne je važnosti za poštovanje principa humanosti i zakona, ne samo u oblasti dobrobiti životinja, već zakona uopšte.

Upravo zato i u ovom kontekstu, još jednom pozivamo odgovorne lokalne vlasti u cijeloj BiH da konačno i hitno pojačaju svoju inicijativu za uspostavljanjem i dosljednim provođenjem zakonskih, sistemskih mjera, te osiguraju odgovorno vlasništvo pasa kako zbog neodgovornosti pojedinaca ne bi trpjeli i ljudi i životinje.

Pored značajne podrške u okviru programa koje finansira na preko 70% teritorije BiH, Dogs Trust također pruža tehničku i savjetodavnu pomoć onim lokalnim vlastima koje pokažu inicijativu da uspostave i provode zakonsko, humano i održivo upravljanje populacijom pasa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad